לקבלת פרטים אודות תוכנית ברשת להורים מאמצים מלאו את כתובת הדוא"ל שלכם ונשלח לכם עדכונים
מאמצים ברשת תוכנית ייחודית להורים
האם מרוב השקעה שכחתם את עצמכם? הקשר עם בית-הספר הפך לשואב אנרגיה? בבית קורים דברים שמתישים? ובעצם מה ביקשנו?! להיות הורים לילד!
איך נשיב לעצמנו את השאיפה ונצליח ביחד עם הילד לחוות מציאות מאוזנת, משמחת בה חלומות מתגשמים....כולל הקשר עם בית הספר. אנחנו ההורים המאמצים מתמודדים עם אתגרים רבים, מורכבים ולאורך שנים. "גם לילדים ביולוגיים יש קשיים" אומרים לנו הורים אחרים כדי "לנרמל" את המציאות. אבל אנו חשים שהקשיים "שלהם" מוכרים וכוללים מערך פתרונות. אימוץ הוא מציאות קבועה לתמיד. זו אינה "בעיה" או "קושי" שיש לפתור. זוהי עובדה בעלת משמעות עצומה שבנוסף לקשיים "הרגילים" חיינו הרגשיים הופכים למרתון בו לעיתים אנו רצים לבד. גם אם זכינו בשותפים בבית ספר ובקהילה, הרי לעיתים אנו נדרשים לתמוך בהם: מרככים עימותים, עושים יחסי-ציבור לילד ושבים הביתה כדי ללמוד פרק נוסף בהיסטוריה כי מחר יש מבחן.
בסדרת מפגשים ראשונה מסוגה בארץ נחקור ביחד ובכינות את המציאות המשותפת לנו ההורים המאמצים. נחשוף מה עובד לנו ומה פחות. נשתף בקשיים כדי ללמוד מהם ונתגאה בהצלחות ונקבל מהם כוחות כדי להמשיך בדרך הנכונה. מרבית המפגשים ייערכו ברשת האינטנרט ויאפשרו לכל אחד להקשיב, להגיב, לשאול ואף להציע בכל עת. הזמן והכוחות שלנו וכמובן גם הכסף הינם משאבים שעומדים לרשותינו, אך מרביתם מושקעים בילדים.
תכלית המפגשים ברשת הינה לאפשר לנו בכל עת שנחפוץ ולפי כוחותינו - להתקדם, לעשות את הדברים הנכונים, לשחק, ליהנות ויחד עם הילדים לחוות הצלחות. כל אלו תוך כדי צפייה בסרטונים מהמטבח, האזנה להקלטות מהכורסא, קריאת חומרים עדכניים והקלדת תגובות והצעות משלכם מהטלפון מפארק הקרוב. מנחים אורחים: הורים מאמצים ותיקים וחדשים, מדריכים לפיתוח כישורים, חוזקות ומיומנויות חיים, מומחים בנושא טראומות, קשב ריכוז, לקויות למידה ועוד. מתכונת ותוכן: סרטוני וידאו מהארץ ומחו"ל, ספרים, מאמרים וכמובן שיתופים מקהילת האימוץ שלנו. בין המפגשים תוכלו לתרגל עם עצמיכם ובבת את מה שנלמד, לחוות פעילויות עם הילדים ולקדם את מה שניתן בביה"ס.
הנושאים יהיו דינמיים ומגוונים, אתם תקבעו את סדרי העדיפויות. בין הנושאים המוצעים:
העצמת ההורה המאמץ- מהם סדרי העדיפויות החדשים שלי כהורה מאמץ בפרט?
איך למרות כל האתגרים אצליח לממש את עצמי?
איך שומרים על איזון נפשי פיזי ורוחני?
בית ומשפחה
איך ניתן להפוך הבית למרחב העצמה לילד באופן רצוף וקבוע? כיצד ניתן לעבור במהירות יחסית ממשברים לרגיעה יחסית? כמה מילים אומרים לילד שעבר על החוקים? איך מבקשים מהשכנים עזרה אמיתית (וגם סוכר)? מה קורה בימי ג' בשעה 5? איך מתמודדים עם הנעדר הנוכח בחיי הילדים שלנו? איך מגייסים שלשה כפרים לטובת ילד אחד? איך מגיבים ומה עושים שילדים יורדים עליו: "אין אמא אמיתית".
דו שיח עם בית הספר
האם ואיך לשתף את הצוות החינוכי וילדי הכיתה בסיפור האימוץ. איך לרתום נכון את מחנכת הכיתה לתמיכה בילד. מהו דיאלוג מקדם עם היועצת, הפסיכולוגית, מורת השילוב והמורים המקצועיים?
איך מאפשרים לילד למידה אפקטיבית בביה"ס למרות לקויות למידה בעיות קשב וקשיים רגשיים? מה עושים ומה לא כשיש בעיות התנהגות בבית הספר. מהי מטרה ראויה וכיצד ניתן לממשה בקלות יחסית עם מערכת החינוך.
הילד ובית הספר איך נכון לסייע לילד שלנו להיות אחראי ומצליח כתלמיד? האם ואיך מצ'פרים על לימודים? איך כדורים קשורים לכל זה (כדורי משחק לא רק רטאלין)? מהי הדרך המהירה להרגיש שאנחנו ביחד מצליחים?
אימוץ ילדים מהארץ מחו"ל הורים חד הורה השירות למען הילד עמותה מיזם אינטרנטי